Nederlandse werknemers vrezen massaal voor hun ontslag. De helft van hen is bereid een deel van het salaris in te leveren om ontslag te voorkomen. Dat meldt De Telegraaf vrijdag op basis van de Randstad Werkmonitor, die later vrijdag wordt gepresenteerd. Hoogopgeleide werknemers gaan eerder akkoord met een loonsverlaging dan laagopgeleiden.
De werknemers verschillen echter van mening over de omvang van het in te leveren salaris. Een op de drie denkt aan een loonsverlaging van een procent, terwijl een vijfde bereid is om minimaal vijf procent salaris af te staan in ruil voor werkzekerheid. Nog eens veertien procent zou akkoord gaan met een loonsverlaging van tien procent of meer, schrijft de krant. In juli vorig jaar vreesde nog slechts drie procent van de werkende Nederlanders voor ontslag, inmiddels is dat opgelopen tot zes procent. De angst zou met name heersen onder jongeren.
Ook het vertrouwen dat snel een andere baan wordt gevonden, is tanende. Een op de drie gelooft niet binnen een halfjaar een vergelijkbare functie te kunnen vinden. Werknemers zijn in deze onzekere tijden loyaal aan hun werkgever. Ruim de helft van de werkende Nederlanders denkt over vijf jaar nog voor zijn huidige baas te werken.
Heldere uitleg over ontslagregels 2024, ontslagvergoeding en transitievergoeding.
Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst door onze juristen.
Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.
Wij kunnen u direct adviseren. Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij.
Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.